07 January 2012

451 : Ombak Rindu Ku

Aku bukannya seorang yang suka membaca ape tah lagi seorang yang kaki novel. Tapi, sejak2 menonton Ombak Rindu kat panggung beberapa hari bulan yang lalu, hati rasa tersentuh ngan cerita tu. Kalau filem kat panggung dah macam tu punye tersentuh, kalau baca novel dia silap2 meleleh air mata aku. No wonder lah ramai yang cakap2 pasal filem dan novel Ombak Rindu tuh. Kalau takde filem tu, rasanya aku tak tau pon pasal novel ni. Maklumlah, antara tempat yang jarang2 sangat aku singgahi adalah kedai2 buku... hehehe...

Dok kerana tersentuh hati dengan filem Ombak Rindu tu, terasa sangat2 plak nak baca novel sambungan kepada novel itu, Cinta... Tiada Akhirnya. Tak sangka plak, ade seorang kawan yang takde tokoh seorang kaki novel rupe2nya ade menyimpan ketiga2 trilogi novel itu. Dan dia plak bersungguh2 nak bagi aku pinjam novel Cinta... Tiada Akhirnya tu. Aku pon pinjam lah, since aku pon nak tau kisah selanjutnya. Setelah beberapa hari bulan meminjam novel itu, aku baru berjaya membaca sehingga ke mukasurat 38 daripada novel setebal 566 muka itu. Sekian, terima kasih.


~Salam Sayang~

9 comments:

  1. wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Afeezz

    he he
    kalau macam tu
    ombak rindu II terbit baru habis satu novel yg dibaca....

    ReplyDelete
  3. hai emmet : terima kasih kerana sudi singgah kat blog ni.. jemput singgah lagi ek...

    waalaikumsalam atuk : hehehe.. macam tu lah rasa2nya...

    ReplyDelete
  4. Salam dekk afezz

    ko dah mula baca novel....dekk, perkembangan baik tuh...hehhe banyak pengalaman ko akan kutip nanti..hehhe

    ReplyDelete
  5. waalaikumsalam kak shami : baru nak mula jer.. tp tak mula lagi pon, sedang mencari mood nak membaca yang tak juga kunjung tiba

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum afeezz..

    wife aku pun beli novel tue sebab penangan citenya..mmg kuat aura film nie huhuhhhh

    ReplyDelete
  7. waalaikumsalam sahrom ; dia dah abis ke baca novel tu? jgn jd cam aku plak.. simpan wat pekasam dulu baru nak habiskan baca.. hakhakhak

    ReplyDelete
  8. salam singgah, lepas dah habis nanti baca yang terakhir ye... Rindu Cintaku

    ReplyDelete
  9. waalaikumsalam zonaku : yang ni pon sedang berusaha untuk menghabiskan bacaan, tak tau lah bole disettlekan... heheheh

    ReplyDelete